Sølv til Natteravnen fra Sydjylland...

Sølv til Natteravnen fra Sydjylland...

14-03-2014

Kontante bidrag til gode formål...
Arriva støtter frivilligt arbejde med penge til organisationerne og små gaver til medarbejderne.

130.000 kroner.
Det er, hvad Arriva bidrager med til 31 gode formål i hele Europa via den nyindstiftede Community Action Award. Prisen gives til medarbejdere, der bruger en del af deres fritid på frivilligt arbejde for velgørende organisationer. Med prisen følger et diplom og en eksklusiv kuglepen, mens organisationerne får kontante beløb til deres fortsatte arbejde.


Foto. Arriva - Arne Ladefoged (th) får sølvmedalje...

Sølv til Natteravnen fra Sydjylland
Arne Ladefoged er til daglig ansvarlig for Arriva Togs reservedelslager i Varde, men bruger fritiden som Natteravn i Ribe og Esbjerg.

Med sin uegennyttige indsats som frivillig igennem ni år for organisationen Natteravnene i Ribe fandt Arrivas internationale dommerkomité, at Arne Ladefoged skulle hædres for sit store arbejde, der ud over hans faste fuldtidsjob hos Arriva Tog, optager yderligere cirka 15 timer om ugen.

»Jeg synes, det er flot, at Arriva interesserer sig for det frivillige arbejde, vi gør uden for vores arbejdstid. Det er jeg rigtig glad for,« siger Arne Ladefoged.

Som far til tre faldt det helt naturligt for Arne at tage imod opfordringen om at melde sig som Natteravn, da hans bror foreslog ham det i 2005. ’Dét gør du bare ikke far’, sagde Arnes søn, da han hørte om beslutningen.

"I starten, når jeg mødte min søn og hans venner i byen, lod vi som om, at vi ikke kendte hinanden" siger Arne med et grin. Men en aften genkendte én af sønnens venner ham og udbrød "Det er da din far! Hvor sejt, at han er Natteravn".

"Efter den episode gik det hele meget lettere, og han var en stolt knægt" forklarer Arne.

Nye udfordringer
Arne tager ikke længere alle weekend-nætterne på gaden i Ribe, men dog stadig indimellem for at "have fingeren på pulsen", som han siger.

Med sin efterhånden store erfaring som Natteravn helliger han det meste af sin tid på arbejdet som næstformand i Ribe og på at planlægge weekend-turene for de andre Natteravne, så de har et overblik to måneder frem ad gangen.

Hans erfaring har ligeledes betydet, at han for nogle måneder siden blev bedt om at starte en ny afdeling af Natteravnene i Esbjerg – et arbejde, han også har dedikeret megen tid til henover vinteren, og som stort set er i mål nu. Og det frivillige arbejde agter Arne Ladefoged at forsætte med – også selv om hans egne børn på nu 18, 21 og 24 år er tæt på at være uden for Natteravnenes målgruppe på de 10-20-årige.

"Det er et livsbekræftende arbejde, og der er desværre stadig behov for os ude i gaderne" fortæller han.

Fire kategorier
Arriva uddeler priser til medarbejderne i fire kategorier: platin, guld, sølv og bronze – og giver økonomiske bidrag til organisationerne på op til 17.500 kroner.

I alt 78 medarbejdere søgte om prisen – og 31 vandt. Arriva Danmark havde tre medarbejdere blandt vinderne.


Foto: Natteravnenes Landssekretariat